OK
We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft.
We verzamelen geen gegevens om u buiten deze website om te kunnen volgen of aanbiedingen te kunnen doen.
De weinige technische gegevens die we wel verzamelen zullen we nooit met andere partijen delen voor commercielen doeleinden.
We hechten grote waarde aan uw privacy. Om deze reden hebben we de communicatie tussen onze server en uw computer beveiligd met een SSL certificaat.
Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
 
     
 


Obagi

 

Couperose

Behandeling van couperose, wijnvlekken en verwijde bloedvaatjes.

Wat is couperose?
Met couperose worden uitgezette, verwijde adertjes in het gelaat bedoeld, Couperose meestal op de wangen en de neus. Het is een aandoening die veel voorkomt en volkomen onschuldig is. Veel mensen vinden het cosmetisch storend en ervaren het als onaangenaam omdat het nogal eens klachten veroorzaakt. De overgang van een koude naar een warme omgeving, alcohol en specerijen zorgen vaak voor een warmtegevoel waarbij het gezicht rood aanloopt. Vaak komt couperose in de familie voor. Het ontstaan van couperose is vaak moeilijk te voorkomen. Wel is bekend dat onder invloed van zonlicht de couperose verergert; een goede zonnefactor (factor 30 of meer) kan het ontstaan van couperose helpen verminderen.

Wijnvlek Wat zijn wijnvlekken?
Een wijnvlek (Latijn: naevus flammeus) is een aangeboren vaatafwijking, waarbij bloedvaatjes in de huid zijn uitgezet. Een wijnvlek ziet eruit als een roze tot paarse verkleuring. Bij de geboorte ziet de vlek er vaak vlak en roze uit. Mettertijd kunnen de bloedvaatjes verder uitzetten, waardoor de wijnvlek donkerder en dikker wordt. Het is een vorm van hemangioom. Ze komen vooral in de hals en het aangezicht voor. Ongeveer een half procent van de bevolking wordt geboren met wijnvlekken. De aandoening is niet erfelijk. Bij een klein percentage van de mensen met een wijnvlek in het gezicht zijn er ook inwendige vaatafwijkingen in de hersenen die wel eens problemen geven, zoals epilepsie. Men spreekt dan van het syndroom van Sturge-Weber.

Hoe kunnen couperose en wijnvlekken worden aangepakt?
Couperose en wijnvlekken kunnen worden behandeld met de laser/IPL. Hierbij wordt het handstuk van de laser/IPL op het te behandelen gebied geplaatst. Het zichtbare licht uit de flitslamp wordt via een glasprisma naar de te behandelen plek geleid. Bloed bevat hemoglobine dat het licht absorbeert en omzet in warmte. Deze warmte lost eiwitten in het bloed en de vaatwand op. Het gevolg is dat het bloed zal stollen en de vaatjes verdwijnen. De omliggende weefsels en huid blijven tijdens een behandeling onbeschadigd en er is geen kans op littekenvorming.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Meestal is er na twee behandelingen al een forse verbetering te zien bij couperose en zijn er tussen de 3 en 5 behandelingen nodig. Bij de behandeling van wijnvlekken is het afhankelijk van de grootte en diepligging van de wijnvlek.

Hoeveel tijd moet er tussen iedere behandeling zitten?
Tussen iedere behandeling moet minimaal 4 weken zitten. Indien er meer dan 4 weken tussen de behandelingen zit, is dit geen enkel bezwaar.

Wat moet u doen voor de behandeling?
Als u besluit om de couperose in het gelaat te laten behandelen, is het belangrijk dat de huid zo blank mogelijk is. Het is dus verstandig om blootstelling aan de zon te vermijden 4 weken voor en 4 weken na de behandeling. Na de behandeling is een zonnebrandcrème (factor 30) aan te raden.

Wat merkt u na de behandeling?
De huid kan direct na de behandeling rood zien en wat geïrriteerd aanvoelen zoals bij een zonnebrand. Door de huid direct te koelen d.m.v. een coldpack of koele kompressen after-sun en/of opbrengen van flammazine, zal het zonnebrandgevoel al snel weer verdwijnen. Er kan in het behandelde gebied zwelling en korstjes ontstaan, deze verdwijnen na een week tot 10 dagen. De behandelde vaatjes worden in de meeste gevallen donkerder, waardoor het lijkt of de couperose of wijnvlek erger is geworden. Dit is echter een goed teken en betekent dat de vaatjes zijn beschadigd en snel verdwijnen. U kunt de couperose/wijnvlek als u wilt, camoufleren met make-up.

Wat moet u laten na de behandeling?
Het is verstandig om 4 weken na de behandeling de zon te vermijden.

Na hoeveel tijd kan ik weer aan het werk?
U kunt meteen na de behandeling weer alles doen en dus ook meteen weer aan het werk.

Krijg ik littekens na de behandeling?
De behandeling veroorzaakt geen littekens. Mochten er na de behandeling korstjes ontstaan, dan genezen deze zonder littekenvorming, mits u niet aan de korstjes krabt. De enige littekens die kunnen ontstaan worden veroorzaakt door krabben.

Wat zijn de complicaties van een couperose/wijnvlek behandeling?
Ernstige complicaties na een couperose/wijnvlek behandeling zijn uiterst ongewoon. Zoals eerder vermeld zal zwelling en roodheid ontstaan die na enkele uren wegtrekt. Verder kunnen er korstjes of blaren ontstaan die na enkele dagen verdwijnen. Indien u bekend met een huidaandoening zoals eczeem of een koortslip bent, dan kan dit door de behandeling enigszins opvlammen.

Is de couperose blijvend weg?
De behandelde vaatjes blijven weg. De erfelijke aanleg blijft echter bestaan. In de loop van de tijd kunnen er dus weer nieuwe vaatjes ontstaan. Het gebruik van een crème met een goede zonnefactor (30) kan het ontstaan van couperose verminderen.

Wat is een alternatief voor de behandeling van couperose/wijnvlekken door laser/IPL?
Een ander alternatief is camoufleren.
 

Copyright © 2007-2019 Huidpraktijk De Bruyn / Webdesign by Random-IT

Valid HTML 4.01 Transitional Valide CSS!