OK
We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft.
We verzamelen geen gegevens om u buiten deze website om te kunnen volgen of aanbiedingen te kunnen doen.
De weinige technische gegevens die we wel verzamelen zullen we nooit met andere partijen delen voor commercielen doeleinden.
We hechten grote waarde aan uw privacy. Om deze reden hebben we de communicatie tussen onze server en uw computer beveiligd met een SSL certificaat.
Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
 
     
 


Obagi

 

Dermatografie

Dermatografie is het inkleuren van de huid door middel van tatoeage.
Bijna alle afwijkingen die gekenmerkt worden door kleurverandering ten opzichte van de omgeving komen in aanmerking voor dermatografie. Te denken valt aan littekens na brandwonden, trauma of automutilatie (snijden in je eigen lichaam), vitiligo, alopecia (het uitvallen van bijv. wenkbrauwen na chemo). Maar ook bij een borstreconstructie hoort dermatografie, nl. het inkleuren van een tepel als deze niet herplaatst kan worden.

15 jaar geleden zocht een plastisch chirurg een manier om ontkleurde huid weer kleur te geven. Dit werd tatoeage, in eerste instantie wilde hij niet met de traditionele tatoeëerder geidentificeerd worden en werden er allerlei machines uitgevonden om mee te tatoeeren. Nu blijkt echter dat je het beste resultaat behaald met een tatoe machine.

De huidtherapeut werkt met pigmenten van zinkoxides, het nadeel is dat deze na een aantal jaren door het lichaam afgebroken en afgevoerd worden. De behandeling moet dus eens in de zoveel jaar herhaald worden.

Als de patient voor de eerste keer in de praktijk komt om bijvoorbeeld haar wenkbrauwen te laten tatoeeren, vragen we of zij zelf de wenkbrauwen wil tekenen zoals ze dat dagelijks doet. Als dit niet op een natuurlijke wenkbrauw lijkt, geven wij tips om een zo natuurlijk mogelijke uitstraling te krijgen. Ook de kleur is belangrijk, we kiezen een pigment uit die het meest op de kleur van het wenkbrauwpotlood lijkt.

Hierna zet je alles klaar voor de behandeling en begin je met de donkerste kleur. De lichtere kleur breng je na een aantal weken aan, deze lichtere kleur zorgt nl. voor een schaduweffect, dit maakt de getatoeeerde wenkbrauw natuurlijk. Er ontstaan wondjes tijdens de behandeling, wanneer de hierdoor ontstane korstjes er na een aantal dagen afvallen, is de kleur ook wat lichter geworden. Er zijn meerdere behandelingen nodig om het beste resultaat te behalen.

Dermatografie wordt door sommige zorgverzekeraars vergoed.
 

Copyright © 2007-2019 Huidpraktijk De Bruyn / Webdesign by Random-IT

Valid HTML 4.01 Transitional Valide CSS!